<- Gotowane mięsaLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaGULASZ CHIŃSKI ->

PDF Drukuj

Gulasz ß la puszta

Dodano: 2010-01-01 17:40:17
J─Özyk: niezdefiniowany
Odwiedzono: 817 razy.



Kuchnia w─Ögierska
700 g tłustego mięsa wołowego
s├│l
80 g tłuszczu
1 łyżeczka kminku
2 cebule
400 g kiszonej kapusty
2 łyżeczki mielonej papryki
50 g ry┼╝u
2 z─ůbki czosnku
3 fili┼╝anki kwa┼Ťnej ┼Ťmietany

Mi─Öso pokroi─ç w 30-40 g kostk─Ö, dobrze umy─ç. Cebul─Ö pokrojon─ů w cienkie plastry zeszkli─ç na t┼éuszczu, wymiesza─ç z roztartym czosnkiem, kminkiem i mielon─ů papryk─ů, zala─ç 2 fili┼╝ankami wody i zagotowa─ç. Doda─ç mi─Öso i dusi─ç pod przykryciem, uzupe┼éniaj─ůc od czasu do czasu wygotowan─ů wod─Ö. Gdy mi─Öso jest prawie mi─Ökkie, doda─ç kiszon─ů kapust─Ö i dola─ç tyle wody, aby przykry┼éa powierzchni─Ö kapusty: Kiedy kapusta b─Ödzie prawie mi─Ökka, doda─ç ry┼╝ i gotowa─ç wszystko do mi─Ökko┼Ťci. Przed podaniem na st├│┼é przyprawi─ç gulasz kwa┼Ťn─ů ┼Ťmietan─ů.


Nades┼éa(a): Cartall - Ksi─ů┼╝ka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialno┼Ťci