<- Befsztyk skrobanyLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaBefsztyk tatarski (zwany również „tatarem”) ->

PDF Drukuj

Befsztyk tatarski

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3837 razy.


40 dag wołowiny bez kości,
6-8 dag cebuli,
4 żółtka,
5 dag ogórków konserwowych,
4 dag grzybków marynowanych,
oliwa,
musztarda,
sól, pieprz

Mięso umyć, zemleć, wymieszać z oliwą i przyprawami. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić razem z ogórkiem i grzybkami. Mięso wyporcjować na talerzyki lub półmisek, w środku zrobić wgłębienie, w które włożyć żółtka a w koło mięsa ułożyć cebulę, ogórki, grzybki i musztardę.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności