<- Szaszlyki z kulkami z keftyLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaSZASZŁYKI WOŁOWE Z POLĘDWICY ->

PDF Drukuj

Szaszłyki tatarskie

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1865 razy.


600 g siekanego steku wołowego,
12 cienkich plasterków słoniny,
kminek,
6 ząbków czosnku,
1 filiżanka bulionu,
sól, pieprz

Obrać czosnek, ząbki rozgnieść na miazgę, dodać do siekanego mięsa wraz z kminkiem, posoli, popieprzyć. Zwilżyć dłonie wodą i formować kulki wielkości piłeczek do ping-ponga. Owinąć każdą plasterkiem słoniny i przekłuć wykałaczką. Ułożyć na rozgrzanym ruszcie, piec około 8 min skrapiając bulionem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności