<- Wolowina z owocamiLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaWołowina duszona w winie barolo ->

PDF Drukuj

Wołowina duszona w kwasie chlebowym 60 min

Dodano: 2010-01-01 17:40:17
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 631 razy.



Kuchnia z szybkowaru
70 dag wołowiny bez kości
5 dag tłuszczu
2 szklanki kwasu chlebowego
50 dag kartofli
3 marchwie
2 cebule
3 rzepy lub kalarepki
2 pietruszki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 płaska łyżka mąki
siekana natka pietruszki
sól i pieprz do smaku

Rozgrzać tłuszcz w szybkowarze, obrumienić na nim pokrojone w kawałki mięso, wrzucić oczyszczone i pokrojone warzywa, oprócz kartofli, obsmażyć razem. Wsypać mąkę, doprowadzić do zrumienienia, posolić i popieprzyć, wlać kwas chlebowy, wymieszać. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 50 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W tym czasie oczyścić kartofle, pokroić na plastry. Otworzyć szybkowar, włożyć oprószone solą kartofle, po czym ponownie szybkowar zamknąć i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać potrawę posypaną natką pietruszki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności