<- Rolada wołowa 50 minLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaRostbef familijny ->

PDF Drukuj

Rostbef ß la puszta

Dodano: 2010-01-01 17:40:17
J─Özyk: niezdefiniowany
Odwiedzono: 714 razy.



Kuchnia w─Ögierska
4 plastry rostbefu
100 g tłuszczu
500 g kiszonej kapusty
s├│l
500 g ziemniak├│w
pieprz
1 cebula
2 fili┼╝anki kwa┼Ťnej ┼Ťmietany
100 g w─Ödzonego boczku

Cebul─Ö pokrojon─ů w kr─ů┼╝ki poddusi─ç na 50g t┼éuszczu, doda─ç dobrze wyci┼Ťni─Öt─ů kapust─Ö kiszon─ů, dobrze przesma┼╝y─ç i wy┼éo┼╝y─ç ni─ů dno brytfanny. Plastry rostbefu posoli─ç, szybko z obu stron podsma┼╝y─ç na 50 g t┼éuszczu i uk┼éada─ç na kiszonej kapu┼Ťcie. Ziemniaki w ┼éupinkach ugotowa─ç w osolonej wodzie, obra─ç, pokroi─ç w plasterki i r├│wnomiernie roz┼éo┼╝y─ç na plastrach mi─Ösa. Nast─Öpnie pola─ç potraw─Ö roztopionym t┼éuszczem, posypa─ç drobno pokrojonym boczkiem w─Ödzonym, zala─ç 2 fili┼╝ankami wody oraz kwa┼Ťn─ů ┼Ťmietan─ů i piec w piekarniku na z┼éoty kolor w ┼Ťredniej temperaturze.


Nades┼éa(a): Cartall - Ksi─ů┼╝ka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialno┼Ťci