<- Rizotto z białymi truflamiLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaRostbef la puszta ->

PDF Drukuj

Rolada wołowa 50 min

Dodano: 2010-01-01 17:40:17
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 661 razy.



Kuchnia z szybkowaru
70 dag wołowiny bez kości
1 łyżka mąki
5 dag tłuszczu
sól do smaku
0,5 szklanki wody
Farsz:
2 kromki czerstwego chleba
6 dag słoniny
2 duże cebule
sól i pieprz do smaku

Przygotować farsz. namoczony uprzednio chleb odcisnąć, zemleć w maszynce wraz z oczyszczoną cebulą, dodać drobno posiekaną słoninę, posolić i popieprzyć, dokładnie wymieszać. Mięso ponakrawać raz z jednej, raz z drugiej strony tak, by powstał płaski prostokątny płat. Płat ten zbić mocno tłuczkiem, posolić, posmarować równomiernie nadzieniem i zwinąć w rulon. Obwiązać ściśle sznurkiem, obsypać mąką i solą, obrumienić naokoło na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wlać wodę, zamknąć szybkowar i ogrzewać 50 minut od momentu ppcw. Po otwarciu szybkowaru zagęścić sos resztą mąki, zagotować. Z mięsa zdjąć sznurek, pieczeń pokroić w plastry, polać sosem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności