<- Bitki w śmietanieLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaBITKI WOŁOWE A LA KSIĘŹNICZKA ->

PDF Drukuj

Bitki wołowe 15 min

Dodano: 2010-01-01 17:40:17
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 682 razy.



Kuchnia z szybkowaru
40 dag wołowiny bez kości, 3 łyżki mąki, 5 dag tłuszczu, 2 cebule; sól i pieprz do smaku; 2 szklanki wody

Mięso pociąć na plastry w poprzek włókien, każdy plaster zbić mokrym tłuczkiem, popieprzyć, obtoczyć w mące i usmażyć w szybkowarze na rozgrzanym tłuszczu. Wrzucić oczyszczoną i pokrojoną cebulę (nie rumienić), posolić i wlać wodę. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności