<- Zrazy biteLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaZrazy na prędce ->

PDF Drukuj

Zrazy kasztelańskie 20 min

Dodano: 2010-01-01 17:40:17
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 671 razy.



Kuchnia z szybkowaru
60 dag wołowiny bez kości
e dag tłuszczu
1 łyżka mąki
0.5 szklanki śmietany
3 cebule
5-6 grzybków suszonych
uprzednio ugotowanych
2-3 kromki (10 dag) chleba żytniego razowego
sól i pieprz do smaku

Mięso pociąć w poprzek włókien na kawałki, każdy rozbić. Podsmażyć na patelni oczyszczoną i pokrojoną cebulę, zmieszać ją z pokrojonymi na grube paski grzybami. Na rozbite plastry mięsa kłaść pokrojony w kostkę chleb razowy, na to cebulę z grzybami, zwinąć. Oprószyć zraziki solą i mąką, obrumienić na tłuszczu w szybkowarze i zalać wywarem z grzybów. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15-20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru doprawić sos śmietaną i pieprzem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności