<- OZÓR CIELĘCY W GALARECIE Z NÓŹEKLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaOzór marynowany ->

PDF Drukuj

Ozór do podania

Dodano: 2010-01-01 17:40:17
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 656 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1 ozór wołowy
1 duża włoszczyzna
1 liść laurowy
4 ziarna pieprzu
4 ziarna ziela angielskiego
sól do smaku

Ozór starannie wymyć szczotką i wyciąć gruczoły ślinowe które znajdują się po obu stronach przy nasadzie. Ozór zalać w szybkowarze wrzącą wodą zamknąć szybkowar i ogrzewać 70 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć wyjąć ozór, ochłodzić go w zimnej wodzie i zdjąć z niego skórę, po czym ponownie włożyć do szybkowaru. Dodać oczyszczone i pokrojone warzywa oraz przyprawy, posolić i znów szybkowar zamknąć. Ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Z wywaru można zrobić dowolny sos. Podawać ozór z chrzanem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności