<- Zrazy nadziewane pieczarkami 20 minLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaZrazy nelsońskie ->

PDF Drukuj

Zrazy nadziewane śliwkami 20 min

Dodano: 2010-01-01 17:40:17
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 631 razy.



Kuchnia z szybkowaru
60 dag wołowiny bez kości
8 dag tłuszczu
1 płaska łyżka mąki
5 dag śliwek suszonych uprzednio namoczonych (po 1 na każdy zraz)
4 dag masła
0,5 szklanki czerwonego wina wytrawnego
sól i pieprz do smaku

Mięso pociąć w poprzek włókien na kawałki, rozbić, posypać solą i pieprzem. Na każdy kawałek położyć namoczoną i osączoną śliwkę bez pestki, zwinąć w rulon, spiąć lub obwiązać nitką, obsypać mąką. W szybkowarze rozgrzać tłuszcz, obrumienić na nim zrazy, wlać wino i 2-3 łyżki wody. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15-20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru dodać masło i jeszcze chwilę podusić bez przykrycia.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności