Polędwicę umyć, oczyścić z błon i powięzi, pokroić w paski długości 5 cm, szerokości 1 cm i grubości 1 cm. Oprószyć mięso solą, pieprzem i mąką, obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, nie dosmażać. Na pozostałym ze smażenia tłuszczu sporządzić zasmażkę z cebuli i mąki z dodatkiem przypraw, rozprowadzić ketchupem i śmietaną, zagotować. Doprawić do smaku, polać zrumienione mięso.
From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
nie masz pojęcia o tym daniu :( Nadesłał(a): 2006-09-03 08:09:21
Boeuf Strogonof z cebulą????????? Nadesłał(a): mirek <mirek.pusz@neostrada.pl> 2006-10-18 17:10:50
czlowieku kto cie uczyl gotowac nie wypisuj takich bzdur bo jeszcze mlodzi ktorzy sie nie znaja beda tak robi i bedziesz beda obnizac wiedze gastronomiczna w ty, kraju Nadesłał(a): malin 2009-01-21 14:01:25
OK, każdy narzeka. Ale napiszcie co jest nie tak z tym przepisem. Nadesłał(a):
tak powinien wyglądac prawdziwy boeuf strogonow a nie jak niektórzy daja pieczarki ogórek i papryke konserwowa i w postaci zupy !!!!!! Nadesłał(a): Bebatka <betka31@tlen.pl> 2011-07-26 15:07:33