<- Gulasz z polędwicy wołowejLista potraw z grupy: Mięso: Wołowinagulasz zbojnicki ->

PDF Drukuj

GULASZ z wołowiny ( przepis prosto z TURCJI )

Dodano: 2004-07-29 10:25:39
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 4766 razy.


na ok 6 osób
40 dkg miesa wolowego
1 duza cebula
oliwa ( zwykła )
pomidor
papryka zielona ( długa wąska peperoni lub normalna )
2 bakłażany
2 kabaczki
pieprz
sol
jazynka



Do dosyć głebokiego garnka wlać ok. 4 , 5 łlyżek oliwy do niej wrzucic 1 duzego pomidora bez skórki pokrojonego w drobne kawałki, w momencie kiesy pomidor zacznie sie rozztapiać a oliwa nabierze czerwonego koloru dodać pokrojona w kostkę dużą cebulę. smazyc ok 3 minut nastepnie dodac 2 łyżki koncentratu pomidorowego i mieszac ok 1 minutę.dolac ok 1 szklane wody, wrzucic pokrojona w kostke ( ok. 1,5 cm ) wołowinę, podsmazyć ok 4 minuty, dodać pokrojonego w kostke dosc gruba( ok 2-3 cm ) bakłażana i kabaczek oraz paprykę, zalać wodą prawie tak by przzykrylo wszystko, dodac przyzprawe KUCHAREK lub jażynkę, pieprz, sól, papryke..przykryc..gotowac ok. 1 godziny..Woda wyparuyje, warzywa zmiena i stworza wspanialy sos. Podawac z jasnym pieczywem... POLECAM !!!!! niezapomniany smak !!

Nadesłał: paulina <paulina.bazaar2@interia.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności