mieso kroic w kostke,pieczarki na polowki lub cwiartki.namoczyc suszone grzyby(co najmniej na godzine).posiekac cebule drobno.obsmazyc mieso mocno na oleju,wyjac mieso,na tym samym tluszczu zeszklic cebulke,dodac pieczarki,ponownie dodac mieso,dodac koncentrat,wymieszaj i zasmaz mieszajac.przyprawic na ostro sola i pieprzem,podlac rosolem.dodac osaczone suszone grzyby,przykryc i dusic na malym ogniu ok. 90 min.chili oczyscic i pokroic,z pokrojonymi ziemniakami i pomidorami dodac do miesa po ok. 70 min. gotowania.osaczona dynie dodac na 5 min. przed koncem gotowania.make rozmieszac z 4 lyzkami zalewy z dyni,zagescic gulasz.smacznego!
Nadesłał: pati <patigreco@wp.pl>ten gulasz jest swietny
dzieki i pozdrawiam Nadesłał(a): 2008-12-30 19:12:01
mniam super dzięki za ten przepis
Polecam wszystkim Nadesłał(a): misiutom <tomi.mysl@wp.pl> 2012-02-11 21:02:18