<- GULASZ z wołowiny ( przepis prosto z TURCJI )Lista potraw z grupy: Mięso: WołowinaHache wołowe ->

PDF Drukuj

gulasz zbojnicki

Dodano: 2008-10-08 16:45:02
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1933 razy.


50dag wolowiny,20dag pieczarek,10dag suszonych grzybow,1 cebula,4 lyzki oleju z oliwek,2 lyzki koncentratu pomidorowego,1,25l rosolu wolowego,1 papryczka chili,30dag porow,40 dag ziemniakow,sloiczek marynowanej dyni,4 lyzki maki(na 3-4 porcje)

mieso kroic w kostke,pieczarki na polowki lub cwiartki.namoczyc suszone grzyby(co najmniej na godzine).posiekac cebule drobno.obsmazyc mieso mocno na oleju,wyjac mieso,na tym samym tluszczu zeszklic cebulke,dodac pieczarki,ponownie dodac mieso,dodac koncentrat,wymieszaj i zasmaz mieszajac.przyprawic na ostro sola i pieprzem,podlac rosolem.dodac osaczone suszone grzyby,przykryc i dusic na malym ogniu ok. 90 min.chili oczyscic i pokroic,z pokrojonymi ziemniakami i pomidorami dodac do miesa po ok. 70 min. gotowania.osaczona dynie dodac na 5 min. przed koncem gotowania.make rozmieszac z 4 lyzkami zalewy z dyni,zagescic gulasz.smacznego!

Nadesłał: pati <patigreco@wp.pl>
ten gulasz jest swietny dzieki i pozdrawiam
Nadesłał(a): 2008-12-30 19:12:01

mniam super dzięki za ten przepis Polecam wszystkim
Nadesłał(a): misiutom <tomi.mysl@wp.pl> 2012-02-11 21:02:18


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności