<- SREBRNY DOLARLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaStek wołowy 2 ->

PDF Drukuj

Stek fonude

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3384 razy.


60 dag mięsa wołowego na rumsztyk,
1 łyżka mąki,
tłuszcz do smażenia,
10 dag żółtego sera,
3-4 łyżki słodkiego czerwonego wina,
sól,
papryka w proszku,
musztarda,
15 dag pieczarek

Mięso wymyć, pokroić w poprzek włókien w plastry, posolić oprószyć mąką, usmażyć. Ser zetrzeć. Naczynie z serem ustawić na garnku z wrzącą wodą i stopić mieszając. Dodawać stopniowo wino, cały czas mieszając. Doprawić do smaku solą, papryką i musztardą. Polać mięso sosem i podawać udekorowane pieczarkami.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności