<- Gulasz wołowyLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaGulasz wołowy z kartoflami 45 min ->

PDF Drukuj

Gulasz wołowy po węgiersku 45 min

Dodano: 2010-01-01 17:40:17
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 722 razy.



Kuchnia z szybkowaru
50 dag wołowiny z kością
3 dag tłuszczu 1 łyżka mąki
2 duże cebule
1 łyżka koncentratu pomidorowego
sól i papryka ostra mielona do smaku; woda

Mięso oddzielić od kości i pokroić na kawałki posypać solą i mąką. Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, obrumienić na nim mięso, wrzucić oczyszczoną i pokrojoną cebulę i również razem zrumienić. Zalać wodą, zamknąć szybkowar i ogrzewać 45 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W tym czasie na odrobinie tłuszczu zasmażyć przecier pomidorowy z papryką mieloną, rozrzedzić wodą i po otwarciu szybkowaru dodać do mięsa, zagotować.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności