<- Kiełbaski z mięsa wołowegoLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaKlopsy ->

PDF Drukuj

Klopsiki na parze 15 min

Dodano: 2010-01-01 17:40:17
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 958 razy.



Kuchnia z szybkowaru
40 dag mielonego mięsa wołowego
2 czerstwe kajzerki (8 dag)
0,5 szklanki mleka
1 jajo
1 łyżka masła
50 dag marchwi
posiekany zielony koperek; sól do smaku

Zmielone (najlepiej dwukrotnie) z namoczoną i potem odciśniętą bułką mięso posolić, zmieszać z jajem i uformować w podłużne klopsiki. Ułożyć na perforowanej lub siatkowej wkładce (np. w koszyczku do frytek), wstawić do szybkowaru. Obok ułożyć oczyszczone całe marchwie posypane lekko solą. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać polane roztopionym masłem. Jest to smaczne danie dietetyczne.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności