<- Zwyczajna pieczeń wołowa doskonałaLista potraw z grupy: Mięso: Wołowina

PDF Drukuj

ŹEBERKA WOŁOWE W BRUNATNYM SOSIE

Dodano: 2010-01-01 17:40:16
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1153 razy.



Kuchnia chińska
1 kg szpondra (żeberka)
2 łyżki soli
2 litry wody
3 szklanki sosu brunatnego

Mięso natrzeć solą, wstawić do lodówki na noc. 2 litry wody zagotować, włożyć mięso, gotować 5 min, wyjąć, dokładnie opłukać, mięso rozdzielić między kośćmi. Włożyć do ciepłego garnka, zalać 3 szklankami gorącego sosu, przykryć, dusić na małym ogniu 2 godz. Podawać na gorąco z kilkoma łyżkami sosu. Proporcje: dla 4-6 osób - ż ryżem i warzywami


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności