<- Pieczeń węgierska z polędwicyLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaPieczeń wołowa duszona 50 min ->

PDF Drukuj

Pieczeń wołowa duszona 50 min

Dodano: 2010-01-01 17:40:16
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1113 razy.



Kuchnia z szybkowaru

70 dog wołowiny bez kości
1 łyżka mąki
6 dag tłuszczu
2 duże cebule
sól do smaku
0,5 szklanki wody

Mięso obrać z błon, usunąć ścięgna, dobrze zbić tłuczkiem. Obsypać mąką i solą, obrumienić w szybkowarze na mocno rozgrzanym tłuszczu, wrzucić oczyszczoną i pokrojoną cebulę i razem zrumienić. Wlać wodę zamknąć szybkowar i ogrzewać 50 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru zagęścić sos resztką mąki, jeżeli potrzeba dolać nieco wody.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności