<- Gulasz po węgierskuLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaGulasz węgierski ->

PDF Drukuj

Gulasz pustelnika

Dodano: 2010-01-01 17:40:17
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 688 razy.



Kuchnia węgierska
700 g mięsa wołowego
1 łyżeczka majeranku
70 g tłuszczu sól
2 cebule
500 g ziemniaków
2 ząbki czosnku
2 świeże papryki
2 łyżeczki mielonej papryki
250 g pomidorów
1 łyżeczka kminku
1 główka kapusty (ok.1 kg)

Mięso pokroić w drobną kostkę, umyć, wymieszać z posiekaną cebulą, roztartym czosnkiem, mieloną papryką, kminkiem i majerankiem, posolić. Dusić pod przykryciem, dolewając tyle wody, aby mięso nie przywarło do dna garnka. Paprykę pokroić w podłużne paski, obrane ziemniaki w kostkę, pomidory na ćwiartki, kapustę poszatkować i wszystko włożyć do garnka, gdy mięso będzie prawie miękkie. Zalać wodą i gotować do miękkości.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności