<- Wołowina szeklerskaLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaWołowina w galarecie ->

PDF Drukuj

Wołowina szmurowana po kaszubsku

Dodano: 2010-01-01 17:40:16
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1263 razy.



70 dag wołowiny zrazowej
10 dag smalcu
szklanka wywaru z jarzyn lub rosołu
3 duże cebule
10 ząbków czosnku
łyżeczka majeranku
sól
pieprz

Wołowinę umyć, posypać solą i majerankiem, obłożyć gęsto plastrami cebuli i czosnku. Zostawić w chłodnym miejscu pod przykryciem na jedną dobę, po czym usunąć przyprawy, natrzeć mięso mielonym pieprzem, obsmażyć na smalcu i upiec w piekarniku, podlewając rosołem. Podawać z sosem grzybowym i kaszą gryczaną.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności