<- WOŁOWINA SMAŹONA Z WARZYWAMILista potraw z grupy: Mięso: WołowinaWołowina szmurowana po kaszubsku ->

PDF Drukuj

Wołowina szeklerska

Dodano: 2010-01-01 17:40:17
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 618 razy.



Kuchnia węgierska
700 g wołowiny
sól
100 g wędzonego boczku
pieprz
1 cebula
1 pęczek zielonej pietruszki
2 łyżeczki mielonej papryki
100 g kaszy jęczmiennej
2 łyżeczki majeranku

Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć, skwarki wyjąć, a na tłuszczu podusić posiekaną cebulę. Przyprawić papryką, majerankiem i pieprzem, dolać 2 filiżanki wody i zagotować. Następnie włożyć pokrojone w kostkę mięso, posolić je i dusić 1 godz. pod przykryciem od czasu do czasu uzupełniać wyparowaną wodę. Na koniec dodać kaszę jęczmienną, skwarki i drobno posiekaną pietruszkę i na małym ogniu dusić jeszcze przez jakiś czas, aż wszystkie składniki będą miękkie.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności