<- Gulasz z kotłaLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaGulasz z poledwicy wolowej ->

PDF Drukuj

Gulasz z piwem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2989 razy.


50 dag wołowiny bez kości,
tłuszcz,
8 dag cebuli,
2 dag mąki,
piwo jasne,
100 ml śmietany,
15 dag sera twarogowego,
sól, pieprz

Mięso umyć, wyżyłować, pokroić w dość dużą kostkę, posypać przyprawami i mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu razem z obraną, opłukaną i pokrojoną w kostkę cebulą, skropić piwem i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodać śmietanę wymieszaną z pozostałą mąką, doprawić. Włożyć pokrojony w kostkę ser twarogowy. Podawać z kluskami.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Dopiero ucze sie gotowac i trafilam na ten swietny, prosty przepis. Palce lizac!
Nadesłał(a): Ewa 2007-06-15 14:06:17


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności