<- Pieczeń wołowa z boczkiemLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaPieczeń wołowa z duszonymi ogórkami ->

PDF Drukuj

Pieczeń wołowa z chrzanem 50 min

Dodano: 2010-01-01 17:40:17
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1203 razy.



Kuchnia z szybkowaru
60 dag wołowiny bez kości
6 dag tłuszczu
1 duża cebula
1-2 łyżki mąki
sól do smaku
0,5 szklanki wody
Farsz:
15 dag tartego chrzanu
1 jajo
3 łyżki śmietany
3 łyżki tartej bułki
sól i cukier do smaku

Mięso mocno pobić tłuczkiem, obsypać solą i mąką, obrumienić dokładnie na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wrzucić oczyszczoną i pokrojoną w talarki cebulę, zrumienić. Wlać wodę, zamknąć szybkowar i ogrzewać 45 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W tym czasie przygotować farsz. wymieszać wszystkie składniki, posolić i pocukrzyć, jeżeli za rzadkie, dosypać tartej bułki (nadzienie powinno być gęste). Szybkowar otworzyć, wyjąć wołowinę, po czym pokroić i nadziać jak w przepisie wyżej. Włożyć z powrotem nadziane mięso do szybkowaru i dusić 5-10 minut w niehermetycznie przykrytym szybkowarze.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności