<- Tokan siedmiu wodzowLista potraw z grupy: Mi─Öso: Wo┼éowinaTokßny z Siedmiogrodu ->

PDF Drukuj

Tokßny z pieprzem

Dodano: 2010-01-01 17:40:17
J─Özyk: niezdefiniowany
Odwiedzono: 611 razy.



Kuchnia w─Ögierska
650 g rostbefu
2 łyżeczki pieprzu
70 g tłuszczu
1 łyżeczka majeranku
1 du┼╝a cebula
s├│l
2 z─ůbki czosnku
1 łyżka przecieru pomidorowego

Mi─Öso pokroi─ç w 5-6 cm paski o grubo┼Ťci palca i umy─ç. Posiekan─ů cebul─Ö zrumieni─ç na t┼éuszczu, doda─ç roztarte z─ůbki czosnku i przecier pomidorowy, zala─ç odrobin─ů wody i kr├│tko gotowa─ç. W┼éo┼╝y─ç pokrojone mi─Öso, posoli─ç, opr├│szy─ç pieprzem i majerankiem, wymiesza─ç i dusi─ç pod przykryciem. Cz─Östo dolewa─ç po trochu wody; musi powsta─ç bardzo g─Östy sos.


Nades┼éa(a): Cartall - Ksi─ů┼╝ka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialno┼Ťci