<- Kotleciki z czerwonymi buraczkamiLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaKotlety wołowe gotowane ->

PDF Drukuj

Kotlet wołowy z białym winem i pieczarkami

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 944 razy.


Usmażyć jak wyżej jeden lub więcej kotletów i pozostawić je na gorącym półmisku, tymczasem na maśle, w którym się smażyły, zrumienić łyżkę mąki, wlać kieliszek białego wina, trochę soli i pieprzu białego i wkrajać kilka świeżych pieczarek, gotować przez kilka minut, a na wydaniu wcisnąć trochę soku cytrynowego. Sos ten podać oddzielnie lub polać nim kotlety.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności