<- Kotlety wołowe zapiekane z seremLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaKotlety z wołowiny i płatków ->

PDF Drukuj

Kotlety z mielonej wołowiny

Dodano: 2010-01-01 17:40:16
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 699 razy.



Kuchnia meksykańska
1/4 kg mielonej wołowiny
1/2 łyżki glutasoli (dowolnie)
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
1/2 szklanki drobno posiekanej zielonej pietruszki
1/2 szklanki drobno posiekanej cebuli
2 łyżki sera cheddar
2 małe jaja roztrzepane w osobnych miseczkach
tarta bułka
olej jadalny do smażenia
sos pomidorowy doprawiony oregano
lub tymiankiem

1. Wołowinę wymieszać z glutasolą, solą, pieprzem, zieloną pietruszką, cebulą, serem, dodać jajo.
2. Uformować małe kotleciki, zanurzać w miseczce z drugim jajem, obtaczać w tartej bułce.
3.Smażyć na gorącym oleju, aż się zrumieni z obu stron. Mięso zależnie od upodobania, może być wysmażone lub po angielsku.
4. Podawać polane sosem pomidorowym z frytkami lub ryżem i sałatką jarzynową.
Proporcje dla 2-3 osób


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności