<- Polędwica a la HenrykLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaPolędwica duszona w śmietanie ->

PDF Drukuj

Polędwica duszona

Dodano: 2010-01-01 17:40:17
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1222 razy.



Kuchnia węgierska
4 plastry polędwicy
40 g tłuszczu
1 mała cebula
pieprz

Mięso umyć, posolić i szybko obsmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Wyjąć z patelni i na tym samym tłuszczu poddusić posiekaną cebulę. Plastry mięsa dobrze oprószyć pieprzem i włożyć z powrotem do tłuszczu, podlać odrobiną wody i dusić do miękkości.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności