<- Flaki w pikantnym sosieLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaFrytura czyli tłuszcz wołowy ->

PDF Drukuj

Frykadele z polędwicy

Dodano: 2010-01-01 17:40:16
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 721 razy.



25 dag polędwicy wołowej
25 dag polędwicy wieprzowej
10 dag tartej bułki
1 cebula
1 jajko
margaryna lub olej do smażenia
sól
pieprz

Obie polędwice z cebulą zemleć w maszynce, dodać tartą bułkę, jajko, sól, pieprz i kilka łyżek zimnej wody. Masę dobrze wyrobić rękoma. Tłuszcz rozgrzać mocno na patelni, masę kłaść łyżką, formując grube placki; smażyć je na rumiano z obu stron. Podawać wprost z patelni z frytkami lub pure ziemniaczanym oraz zieloną sałatą lub innymi surówkami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności