<- Wołowina duszona z kapustąLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaWOŁOWINA DUSZONA Z RZEPĄ ->

PDF Drukuj

Wołowina duszona z papryką

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1952 razy.


SKŁADNIKI:
* 0,5 kg wołowiny
* 25 dkg papryki
* 0,5 kg pomidorów
* 4 cebule
* 10 dkg tłuszczu
* zielona pietruszka
* koperek
* suszona bazylia
* cząber
* sól, pieprz

* W garnku rozgrzać tłuszcz. Wrzucić drobno posiekaną wołowinę i zrumienić.
* Dodać posiekaną cebulę, paprykę.
* Podlać wrzącą wodą. Dusić 10 minut.
* Następnie wrzucić posiekaną pietruszkę, koperek, zioła. Przyprawić solą i pieprzem.
* Pomidory sparzyć wrzątkiem. Obrać ze skóry. Pokroić w ćwiartki i dodać do mięsa.
* Dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie.
Żródło: Telegazeta TVP2

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności