<- Wołowina duszona z paprykąLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaWOŁOWINA DUSZONA Z WARZYWAMI ->

PDF Drukuj

WOŁOWINA DUSZONA Z RZEPĄ

Dodano: 2010-01-01 17:40:16
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 636 razy.



60 dag wołowiny bez kości (zrazowa, pieczeń)
30 dag czarnej lub białej rzepy
2 ząbki czosnku
3 łyżki sosu sojowego
sól
imbir
pieprz
4 łyżki umytej posiekanej naci pietruszki

Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, pokrajać w paski, włożyć na patelnię do smażenia bez tłuszczu, opiec równomiernie. Przełożyć do rondla, dodać drobno posiekany czosnek, posolić, oprószyć pieprzem, podlać kilkoma łyżkami wrzącej wody, dodać sos sojowy. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. Rzepę umyć, obrać, pokrajać w ćwierćkrążki, dodać do mięknącego mięsa (po 1 godz. duszenia). Oprószyć imbirem, udusić do miękkości. Przyprawię do smaku solą i imbirem. Wyłożyć na ogrzany półmisek, posypać pietruszką. Podawać z ziemniakami pure (1-11/2 łyżki na porcję) i z surówkami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności