<- Wołowina duszona z białą rzodkiewkąLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaWołowina duszona z papryką ->

PDF Drukuj

Wołowina duszona z kapustą

Dodano: 2010-01-01 17:40:16
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 639 razy.



Kuchnia indonezyjska
1/2 kg mostka wołowego
1/2 łyżeczki ostrej papryki lub chili
2 ząbki czosnku pokrajane w plasterki
1 średnia cebula pokrajana w plasterki
1 łyżeczka pasty selerowej
1 łyżka cukru
2 łyżeczki sosu sojowego lub łyżeczka przyprawy maggi i 2 łyżeczki wody
1 łyżka soku z cytryny lub rabarbaru ewentualnie kilka kropel octu
3 szklanki wody
1/2 kg białej kapusty pokrajanej w grube paski

1. Mięso umyć. pokrajać, włoiyć do rondla
2. Dodać wszystkie składniki z wyjątkiem kapusty.
3. Zagotować, zmniejszyć płomień, trzymać na małym ogniu około 2 godz., aż mięso będzie miękkie.
4. Na dwadzieścia minut przed zakończeniem gotowania, dodać kapustę.
5. Na gorącym półmisku ułożyć mięso i oddzielnie kapustę, polać sosem.
6. Podawać z ziemniakami puree i sałatką jarzynową.
Proporcje dla 4 osób


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności