<- Gulasz węgierskiLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaGulasz wołowy ->

PDF Drukuj

Gulasz wołowy

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 5145 razy.


50 dag wołowiny bez kości,
tłuszcz,
15 dag cebuli,
2 dag mąki,
2 dag ketchupu,
sól, pieprz,
ziele angielskie,
liść laurowy

Mięso umyć, wyżyłować, pokroić w dość grubą kostkę, posypać przyprawami i mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu razem z obraną, opłukaną i pokrojoną w kostkę cebulą, skropić wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodać przyprawy oraz pozostałą mąkę wymieszaną z małą ilością zimnej wody a także ketchup, doprawić. Podawać z ziemniakami, makaronem, kaszą.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności