<- WOŁOWINA DUSZONA Z WARZYWAMILista potraw z grupy: Mięso: WołowinaWołowina mielona z zieloną fasolką ->

PDF Drukuj

Wołowina hu-hu

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2037 razy.


60 dag wołowiny bez kości,
tłuszcz,
1 dag mąki,
15 dag cebuli,
2 grzyby suszone,
sól, pieprz,
ziele angielskie,
curry,
musztarda,
papryka mielona,
czosnek,
sherry do smaku

Mięso umyć, wyżyłować, pokroić w kostkę, posypać solą i mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu razem z obraną, opłukaną i pokrojoną także w kostkę cebulą, skropić wodą, dodać namoczone i pokrojone w paseczki grzyby, dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać pozostałe przyprawy. Podawać z ziemniakami drążonymi i sałatą.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności