<- Shabu-shabuLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaSiekanka ->

PDF Drukuj

Siedmiogrodzki talerz drewniany

Dodano: 2010-01-01 17:40:17
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1225 razy.



Kuchnia węgierska
po 1 plastrze rumsztyku, schabu, sznycla cielęcego, boczku wędzonego
pieprz
1 łyżeczka posiekanej cebuli
1 filiżanka oleju

Wymieszać olej z cebulą, solą i pieprzem. Powstałą mieszanką natrzeć plastry mięsa i pozostawić przez godzinę, aby przeszły smakiem. Następnie smażyć je z obu stron na małym ogniu. Wędzony boczek pokroić w cienkie plastry, zrumienić na patelni i ułożyć na plastrach mięsa. Potrawę podaje się na drewnianym półmisku lub talerzu.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności