<- Zrazy nelsońskie innym sposobemLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaZrazy polskie ->

PDF Drukuj

Zrazy po cieszyńsku 20 min

Dodano: 2010-01-01 17:40:17
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1229 razy.



Kuchnia z szybkowaru
60 dag wołowiny bez kości
10 dag boczku wędzonego
1 ogórek kiszony (10 dag)
2 spore cebule
1 łyżka mąki
e dag smalcu
0,5 szklanki śmietany
sól i pieprz do smaku

Mięso pokroić w poprzek włókien na kawałki, rozbić, posypać solą i pieprzem. Na każdy płat mięsa położyć plasterek boczku, pasek kiszonego ogórka, krążek cebuli ; zwinąć i spiąć lub obwiązać nitką. Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, obrumienić na nim obtoczone w mące zrazy, wrzucić pozostałą cebulę pokrojoną w kostkę i też zrumienić. Zalać wodą, zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru przyprawić sos śmietaną zmieszaną z resztą mąki i ewentualnie solą. Zagotować.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności