<- Wołowina z kartoflami duszona z winem 45 minLista potraw z grupy: Mięso: Wołowinawołowina z suszonymi owocami ->

PDF Drukuj

Wołowina z papryką

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2014 razy.


1 puszka konserwy wołowej w sosie własnym,
4 papryki,
8 pomidorów,
sól, pieprz

Paprykę wymyć, oczyścić, pokroić na kawałki. Pomidory wypłukać, sparzyć wrzątkiem, ściągnąć skórkę, pokroić na ćwiartki. W głębokim rondlu dusić paprykę z niewielką ilością wody i tłuszczu 10 min. Następnie dodać pomidory i wołowinę, sól, pieprz, potrzymać jeszcze kilka minut na ogniu. Jeść z pieczywem, makaronem, ziemniakami lub kaszą.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności