<- Rozbratle zapiekane z piecaLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaRuloniki z rostbefu ->

PDF Drukuj

Ruloniki szparagowe

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1547 razy.


Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 30 min.
300 g wolowiny,
1-2 peczki szparagow,
300 g zielonego groszku,
1 lyzka sosu sojowego,
olej do smazenia,
pieprz.

1. Mieso pokroic w cienkie plastry wzdluz wlokien, lekko popieprzyc, skropic
sosem sojowym.
2. Szparagi pokroic tak, by ich dlugosc byla troche wieksza od szerokosci
plastrow wolowiny, obgotowac krotko w lekko osolonej wodzie.
3. Brac po 3-4 szparagi, owijac plastrem wolowiny, spiac wykalaczka.
4. Rozgrzac patelnie, wlac lyzke oleju, obsmazyc krotko zielony groszek, osolic
go i wylozyc na polmisek.
5. Na tej samej patelni usmazyc wolowine ze szparagami polewajac ja lekko sosem sojowym.
6. Usmazone ruloniki wylozyc na groszek i podawac natychmiast.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 8 "Kuchnia japońska", strona 58.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności