<- Ragout z konserwy wołowejLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaRendang daging - wolowina w ostrym sosie kokosowy ->

PDF Drukuj

Ragout z wołowiny

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1842 razy.


1/2 kg tłustej wołowiny,
25 dag fasolki szparagowej,
2 marchwie,
25 dag pomidorów,
2 ząbki czosnku,
2 cebule,
1/2 łyżeczki cynamonu,
1/2 łyżeczki ziaren kolendry,
3 łyżki tłuszczu,
zielenina,
sól, pieprz

Mięso dokładnie umyć, pokroić w kostkę. Rozgrzać tłuszcz wrzucić mięso, obrumienić, posypać solą, kolendra, cynamonem. Pomidory, sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki, fasolkę również sparzyć i pokroić na kawałki, oczyszczoną marchew pokroić w talarki. Cebulę i czosnek posiekać. Wszystkie jarzyny wrzucić do rondla z mięsem, lekko podsmażyć, zalać 2 szklankami wrzątku, doprawić do smaku solą i pieprzem, przykryć i dusić do miękkości. Przed podaniem posypać zieleniną.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności