<- Zrazy wołyńskie nakładane kapustąLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaZrazy z grzybami i ze smietana ->

PDF Drukuj

Zrazy z chrzanem

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1327 razy.


Wziąć mięsa uskrobać łyżką blaszaną, wybrać z niego pozostałe żyłki, osolić, wbić 1 żółtko, 1 całe jajo, zmieszać z mięsem, zrobić okrągłe płaskie zraziki, posmarować je chrzanem uduszonym w maśle z bułką, ułożyć w rondlu, posypać mąką, zalać bulionem i dusić zwolna pod pokrywą. Na wydaniu obłożyć opiekanymi kartofelkami i zalać sosem, w którym się dusiły.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności