<- Ozór wołowy na szaroLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaPasta z szynki 1 ->

PDF Drukuj

Paprykarz wołowy

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1879 razy.


50 dag mięsa wołowego,
sól, pieprz,
papryka,
2 łyżki mąki
1 łyżka oleju,
1 łyżka smalcu lub margaryny,
1 cebula,
1/2 szklanki śmietany

Umyte mięso pokroić w kostkę. Następnie obsypać solą, pieprzem, papryką i mąką, włożyć na rozgrzany olej ze smalcem lub margaryna, obsmażyć na rumiano. Przełożyć mięso do rondla z zeszkloną cebulą pokrojoną w krążki i papryką, podlać szklanka wody i dusić pod przykryciem, aż będzie miękkie. Pod koniec duszenia wlać śmietanę.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności