<- Befsztyki z sosem huancainaLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaBeuf strogonow z musztarda ->

PDF Drukuj

Bekon z jabłkami

Dodano: 2010-01-01 17:40:17
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 726 razy.



45 dag bekonu
2 łyżki masła
margaryny lub oleju
2 duże jabłka
2 duże cebule
łyżka posiekanego koperku lub natki pietruszki

Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć plastry bekonu. Następnie w tym samym tłuszczu przesmażyć - krótko! - talarki cebuli. Całość przełożyć do rondla, dodać obrane pokrajane w grube plastry jabłka. Rondel przykryć, poddusić aż jabłka zmiękną. Posypać posiekaną zieleniną i pieprzem i podawać z pieczywem lub ziemniakami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności