<- Pieczeń wołowa z duszonymi ogórkamiLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaPieczeń wołowa z sardelami ->

PDF Drukuj

Pieczeń wołowa z grzybami 50 min

Dodano: 2010-01-01 17:40:17
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1136 razy.



Kuchnia z szybkowaru
70 dag wołowiny bez kości
6 dag tłuszczu
1 duża cebula
1 łyżka mąki
3 dag grzybów suszonych
sól do smaku
2 szklanki wody

Zalać grzyby 2 szklankami wody na kilka godzin. Mięso obrać dokładnie z błon, usunąć ścięgna, pobić tłuczkiem. Obsypać dookoła mąką i solą, obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Włożyć oczyszczoną i pokrojoną cebulę i też podrumienić. Namoczone uprzednio grzyby pokroić w paski i wraz z wodą, w której się moczyły, dodać do mięsa. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 50 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru doprawić sos resztką mąki. Podawać pieczeń pokrojoną na plastry, polaną sosem z grzybami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności