<- HACHE WOŁOWELista potraw z grupy: Mięso: WołowinaKiełbaski z mięsa wołowego ->

PDF Drukuj

Hamburgery

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3088 razy.


40 dag wołowiny bez kości,
1 żółtko,
1 łyżka tartego żółtego sera,
1/2 łyżki mąki ziemniaczanej,
przyprawy ziołowe,
sól,
olej do smażenia

Mięso opłukać, pokroić, zemleć. Dodać żółtko, mąkę, zioła i wyrobić na jednolitą masę. Uformować 4 okrągłe kotlety. Ścisnąć miedzy dwiema deseczkąmi, aby miały gładką powierzchnię. Smażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Po usmażeniu posolić. Podawać z ziemniakami i ryżem na sypko.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności