<- Marynowana poledwica wolowaLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaOzor rekonstruowany w majonezie ->

PDF Drukuj

Nadzienie z polędwicy wołowej

Dodano: 2010-01-01 17:40:16
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 700 razy.



50 dag wołowej polędwicy (może być tatar)
łyżka łoju wołowego lub świeżego smalcu
pieprz
sól
ząbek czosnku
starty majeranek

Polędwicę i łój wołowy posiekać tasakiem; jeżeli ma być użyty tatar, wówczas łój zemleć w maszynce. Dodać pieprzu, zmiażdżony z solą ząbek czosnku i majeranek. Masę dobrze wyrobić i nadziewać nią pyzy. Jeżeli zamiast łoju używa się smalcu, należy go stopić i - gorący - wlać do mięsa. Cepeliny nadziewane w ten sposób podaje się z topionym masłem, wymieszanym ze śmietaną.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności