<- WOŁOWINA Z CEBULĄ DYMKĄLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaWołowina z kartoflami duszona z winem 45 min ->

PDF Drukuj

Wołowina z kartoflami duszona w piwie 60 min

Dodano: 2010-01-01 17:40:17
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1235 razy.



Kuchnia z szybkowaru
50 dag wołowiny bez kości
5 łyżek dobrego oleju (np. sojowego)
25 dag cebuli (5-6 cebul)
2 butelki piwo
1 kg kartofli
sól i pieprz do smaku

Pokroić mięso na kawałki, obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze oleju. Wrzucić do niego oczyszczoną i pokrojoną cebulę, zeszklić. Wlać piwo, posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 50 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, wrzucić oczyszczone i pokrojone kartofle. Szybkowar zamknąć i ogrzewać jeszcze 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności