<- Zrazy staropolskie koronneLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaZrazy warszawskie ->

PDF Drukuj

Zrazy warmińskie 20 min

Dodano: 2010-01-01 17:40:17
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 649 razy.



Kuchnia z szybkowaru
60 dag wołowiny bez kości
1 płaska łyżka mąki
6 dag smalcu
2 spore cebule
1 kromka (5 dag) razowego żytniego chleba
10 dag wędzonego boczku
1 jajo
sól
pieprz i papryka mielona do smaku

Mięso pociąć w poprzek włókien na kawałki, rozbić, osolić i popieprzyć. Przygotować farsz. chleb namoczyć (np. w mleku), odcisnąć, dodać jajo, pokrojony w paseczki boczek, dodać sól, pieprz i paprykę, wyrobić. Rozsmarować farsz na każdym płacie mięsa, zwinąć w rulonik, obtoczyć w mące. W szybkowarze rozgrzać smalec, obrumienić na nim zrazy, wrzucić pokrojoną cebule i razem przesmażyć. Zalać całość wodą, zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru doprawić sos solą, pieprzem i resztą mąki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności