<- Cielęcina w sosie z tuńczykaLista potraw z grupy: Mięso (różne)COCHIFRITO ->

PDF Drukuj

Cielęcina z ryżem według przepisu babuni

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1239 razy.



Kuchnia węgierska
500 g cielęciny
1 pęczek zielonej pietruszki
1 mała cebula
sól
70 g tłuszczu
500 g zielonego groszku
30 g masła

Mięso pokroić w kostkę, dobrze przesmażyć na 50g tłuszczu razem z posiekaną cebulą, potem zalać niewielką ilością wody i dusić. Ryż zrumienić na reszcie tłuszczu, zalać wodą i pod przykryciem dusić na półmiękko. Groszek zielony poddusić przez kilka minut na maśle. Ryż i groszek wymieszać z mięsem, dodać trochę wody i dusić do miękkości. Potrawa nie może zawierać ani odrobiny sosu, cały sos musi się wygotować. Przed podaniem na stół posypać drobno posiekaną zieloną pietruszką.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności