<- Zrazy po nelsońskuLista potraw z grupy: Mięso (różne)Zrazy z gruszkami ->

PDF Drukuj

Zrazy po piastowsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2460 razy.


40 dag polędwicy,
10 dag tłuszczu

Farsz :
8 dag cebuli,
25 dag wątroby wieprzowej lub cielęcej,
4 dag tłuszczu,
1 jajko,
sól, pieprz

Mięso wyporcjować, rozbić na płaty. Sporządzić farsz:
wątrobę z cebulą drobno posiekać, przesmażyć na tłuszczu, dodać jajko, sól, pieprz. Przygotowany farsz nakładać na rozbite płaty polędwicy, formować w kształcie pieroga, smażyć na tłuszczu. Podawać w sosie pomidorowym, w którym zrazy powinny się trochę poddusić, oraz z ziemniakami i kaszami.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności