<- Polędwica wędzona po generalskuLista potraw z grupy: Mięso (różne)Prklt cielęcy ->

PDF Drukuj

Pomidory po tatarsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1870 razy.


6 pomidorów,
1/2 kg posiekanego mięsa,
2 łyżki musztardy
1 łyżeczka barbecue,
2 cebulę,
2 żółtka,
5 łyżek oliwy,
sól, pieprz,
zielenina

Obrać i drobno posiekać cebulę. W głębokiej misce wymieszać żółtka, musztardę, oliwę, posiekaną cebulę, pietruszkę, przyprawy, sól, pieprz. Dodać mięso i wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Z każdego pomidora ściąć wieczko, wydrążyć miąższ, nadziać pomidory masa, nakryć wieczkami, ułożyć na liściach sałaty na talerzu, do chwili podania trzymać w chłodzie.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności