<- Podzerka duszona po słowiańskuLista potraw z grupy: Mięso (różne)Pomidory po tatarsku ->

PDF Drukuj

Polędwica wędzona po generalsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1721 razy.


15 dag polędwicy wędzonej,
5 dag kury pieczonej bez kości,
5 dag majonezu,
1/2 puszki sardynek,
zielenina,
5 dag sera żółtego,
10 dag ketchupu,
3 dag orzechów włoskich bez łupin,
sól, pieprz

Mięso z kury drobno pokroić razem z zieleniną, połączyć z tartym serem, rozdrobnionymi sardynkami i majonezem, doprawić do smaku. Polędwicę pokroić w plastry, co drugi nie przecinając do końca, a w powstałe kieszenie nałożyć przygotowane nadzienie, ułożyć na półmisku, polać ketchupem, posypać sparzonymi, obranymi ze skórki i posiekanymi orzechami, udekorować.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
pyszne
Nadesłał(a): 2009-11-14 18:11:18


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności